Sunday, November 21, 2010

SNTN...Say No To Nasi...contest!

aku rasa berat aku naik lagi la..

tgok pic pon dah xde keyakinan diri biler nk bergambar..
sries..aku kna buat sesuatu!!!

ottoke!! ape patut aku buat ni sebenarnyer...
pucuk pangkal sebenarnyer ialah hati kan..
kena kuat semangat biler nk diet ni..
aku berazam nk trunkn sampai ke 60kg pon dah ckupla..
berat terkini...88kg weh!! giler ni..

so so far aku ade terfikir nk buat kontes...


Say No To Nasi (SNTN)



sbb selalunyer biler dlam kontes akan buat betoi2 dan xkan rasa give up dgn mudah..
so adakah ini kontes terbaik yg ptut aku anjurkan...ade ke nk join? xpe..
yg penting aku kna berusaha cari peserta dulu..anda berminat ke?? kalau berminat...

ini cara2nya..
1.tinggalkan komen di bawah post ini.. dgn mnyatakan
a)nama samaran
b)berat terkini
c)blog korang

2.dah nama pertandingan..kena la ade ganjaran kan..so aku bercdg nk tiru cara k.zel masa anjurkan 99HTN tuh..so..RM10 untuk per person yg nk join..duit ni bukan untuk aku pon tapi untuk mereka yg menang nnti...kalo ade 3 org yg berjaya..kiter bahagi pada 3..kalau sorg je berjaya..hm alamatnnyer die sorang la bolot sume..pemenang dikira dari sudut berjaya or tidak die mngharungi hari2nya TANPA NASI...SETUJU?!..dan terkini...K.ZEL nk sponsor hadiah RM50 dari BROOCHBIZ beliau...weehuuu!!!

3. tempoh masa...ape kater kiter try 60hari dulu..means.dalam 2 bulan kiter cuba x mkn nasi langsung..ada berani? hahaha..

4. kena berlaku jujur la k...xmau tipu2..kalau anda dah termkn nasik..maka otomatik terbatal k...sku nk strict wat benda ni sbb nk outcome yg btoi2 berjaya..

5.so aper yg nk digantikan biler x mkn nasi ni? yg ni pndai2 korg la..leh rujuk kat mana2 web or articles pasai pengganti nasi ni...ada mcm2...jgn risau..

6.sebarang jenis ubat2 kurus ..adalah DILARANG! haha..

7. so tiap2 minggu update la kat blog korang dan nyatakan berat terkini korg time tu dan kalau rajin menu ape sepanjang seminggu tu bagi ganti nasi yg korang x amik..

8.jom!! kater nk kurus!! harus berkorban...biler beramai2 ni rasa syok die lain mcm sket..

ada berani!??????hehehe...kontest akan bermula bulan depan...bulan 01.12.2010 hingga 31.01.2011..jadinyer masih sempat nk ajak kawan2 sekolah,sepejabat dan sebelah korang untuk join contest SNTN ni..AYUH!!!!!!!!


untuk further info leh contact aku:

eni-0175380701 (sms sahaja)

email-setelmasalah@yahoo.com

maybank acc no-158033312322

cimb acc no-04030074647520

atau tinggalkan aje komen kat komen box bawah ni


***penting!! yg dah bayar je nama die listed dalam kontes ni ye...trima kasih...:)

79 comments:

  1. Akak dah promote kat LWC..
    Siap tajaan hadiah bernilai RM50.00 dari Broochbizz..

    CHAIYOK!!!!

    ReplyDelete
  2. jenis2 ubat kurus? Herbalife pun tak boleh ka?

    ReplyDelete
  3. salam
    syira dtg dari blog puan zel

    nama :syira qahira
    berat 60kg
    blog : http://sinarpelangipagi.blogspot.com

    saja nak menambahkan lagi semangat untuk kurus nie :)

    ReplyDelete
  4. salam
    syira dtg dari blog puan zel

    nama :syira qahira
    berat 60kg
    blog : http://sinarpelangipagi.blogspot.com

    saja nak menambahkan lagi semangat untuk kurus nie :)

    ReplyDelete
  5. sy nk join he he he
    nnt update info ek
    tu le berat mkn berat ahaks...

    lin mtrx
    ari ni berat 77 erk berat nye
    http://noradzlinanakkurus.blogspot.com

    bagus gak stat lambat sket..sempat buat promo kn he h ehe

    ReplyDelete
  6. akak zel!! thank you..ehehe....:) so dah ade 2 peserta! hehe...xsangka plaks..orite..pomote2...

    aida...hehe sori x dibenarkan juge selagi nama nya adalah slimming product..kiter kna adil la kn..sorg x amik..sume pon x amik..try reduce by natural way okeh:)

    ReplyDelete
  7. so yg nak join siler wat payment eh..nnti aku nk masuk dalam list...ayuh! semangat waja!

    ReplyDelete
  8. nak joinn..

    nama :ain gojes
    berat 87 kg
    blog : http://parichantek.blogspot.com

    nanti ai bank in duit, then i roger cik enichan

    ReplyDelete
  9. nak join gak.
    Nama:mimi sharif
    berat:65kg
    blog:memoirs-of-mimi.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. salam tuan rumah..nak join gak...tertengok dr blog zel..uhuhuhu

    a)nama samaran - susi
    b)berat terkini - 68kg..nanti check lagi...mcm dah naik jer...
    c)blog korang - http://susisitusini.blogspot.com/

    mbb ker?? cimb takder...? nanti suruh adik kita bank in yer...

    ReplyDelete
  11. nak join jugak.. via kak zel blog

    Nama : AinNakKurus
    berat: 97kg
    blog : http://ainnakkurus.blogspot.com

    remarks : saya dah bayar thru m2u pada 22/11/2010 @ 12.06pm

    ReplyDelete
  12. Nak join gak VIA Kak Zel Blog
    Nama : Ieda
    Berat : 49.5kg
    Blog : saraieda.blogspot.com

    ReplyDelete
  13. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  14. nak join jugak...via zel jugak...

    nama : Cik Jue
    Berat : 85kg
    Blog :http://duniacikjue79.blogspot.com

    nanti dah bank in...saya bagitau.

    ReplyDelete
  15. sy dr blog k.zel..

    nk join gak nie butir diri..
    nama:juare
    berat:76
    blog:http://littledreamme.blogspot.com/

    ReplyDelete
  16. ok...trimas pada mereka2 yg sudi jengah kontes ala2 k.zel ini..ahaha..erm pape pon ain! u are in...dah trima dah payment awk.thanks..

    ReplyDelete
  17. erm nak join jugak la. tapi berat tak tau baper lagi...sbb penimbang rosak...

    berat ......kiv

    blog ..http://kimieheykal.blogspot.com

    ReplyDelete
  18. wah...
    susah nie..
    x bleh x mkn nsik slma 2 bln..

    ReplyDelete
  19. salam...akak ita pun nak join gak...tapi tak pernah kurus pun..malu lah pulak ..semua kurus2..akak nya berat badan paling berat.berat sekarang 116.5kg...semalam timbang...cuba lah ada kekawan mungkin lagi semangat...tapi blog akak tak ada cerita tentang diet pun boleh ke?nak cuba kurus untuk sihat demi anak2...

    blog:http://duniaanita74.blogspot.com

    ReplyDelete
  20. azini-xpe lom nk strt lagi..masih sempat nk beli penimbang baru..hehe

    shuhada-mane de benda senang dalam dunia ni..nk berak pon kdg2 susah..hehe

    k.anita-jom2 kak..ala xpe kami ni bukan ringan pon..semua pon ngn satu tujuan..mahu kurus!xkira brapa berat pon..

    so..anda2 semua...sila countdown ok! da tinggal x sampai seminggu nk stat ni:)

    ReplyDelete
  21. salam,saya tak boleh join lah pulak sebab saya dlm proses naikkan berat. haha. tapi sekarang dah cukup stabil.
    dulu saya 46kg and skrg dah naik 50kg.
    dengan ketinggian 162cm :)

    ReplyDelete
  22. cik bulat-xmengapa..just invite je..kot2 ade mmber2 yg nk trunkan berat..bgtau mereka k:) thanx for ur time to visit here:)

    ReplyDelete
  23. salam
    macam nak join...ermmm
    bulan depan banyk kenduri kawin ni...
    huhuhu

    ReplyDelete
  24. salam.. sy faizah owner faizzfaizah.blogspot.com

    thank u for the invitation eh tuan umah...

    Mmg saye tgh diet n senam skrg utk kuskan badan nih...dan juga x mkn nasi seboleh2nye.. hasilnye da trun 12 kg stakat nih..
    tapi terkadang tu terkantoi dan dikantoikan jugak, lebey2 lagi bile balik kg, pi kenduri or ape2 majlis (kes nak jage ati orang)

    So, rase mmg nak sgt join tapi compem la sy terkeluar paling awal heheh..

    ReplyDelete
  25. kah kah kah! aku igtkn sape la td...wei, mana boleh x makan nasi wei! mesti kena makan!!!

    nyam3~

    ReplyDelete
  26. kak pon nak join jugak leh x....

    berat 90kg

    http://bonda78.blogspot.com

    ReplyDelete
  27. MH nak join....
    tapi MH kena tggu period by this week
    period dah lambat ni...takut terkena penyakit buatan orang....hikhik...
    kalo next week dah datang period,
    MH confirm join and bayar sekali ok dear...

    ReplyDelete
  28. nk j0in jugak tapi rase nyer saya x boleh klu x makan nasi dalam mase 2 bulan...klu setakat sehari boleh lah...confirm akan pitam...so dari kene kuar awal, baik tarik diri dulu...beri sokongan pada kawan2 yg len.... :)

    ReplyDelete
  29. aida-leh je..jom! lom stat lagi ni..hehe
    MAmahakim-xdehal..kalo dah konferm roger je my blog k...sentiasa terbuka:) hehe
    salihan-bagus2 sapot us! haha

    ReplyDelete
  30. br nak join sbb alang2 amek rx-lite.... hmmm tak boleh masuk ar gini.. sedih

    ReplyDelete
  31. aini td sy buat payment kt mbb

    Status: Successful
    Reference number: 1445115085
    Transaction date: 23 Nov 2010
    Transaction time: 20:08:02

    ReplyDelete
  32. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  33. Salam Kak Aini..

    Saya nini.. saya baru je buat online payment kat Maybank..

    status: successful
    ref no: 1445164188

    Selalu nye diet sorang2 rasa mcm sepi jer.. bila ade contest camni, semangat la skit kan.. hehe.. so kat bawah ni detail saya k..

    Nama : Nini (25thn)
    Berat: 90 kg
    Blog : http://hourglassbody.blogspot.com

    ReplyDelete
  34. lyn matrx..payment diterima
    nini..payment diterima..u re in!! jom krus hehe...neway saye pon 25thn juge! hahaha

    ReplyDelete
  35. Nak join jugak....

    minta-minta tak ler kantoi nie

    Rasidah
    berat : 74
    blog :http://mylife-syida.blogspot.com/


    yuran minggu depan yer

    ReplyDelete
  36. Nak join jugak.. kalau takde pertandingan mmg makan nasi memanjang... Dulu leh tahan 99HTN , skrg nak tahan 5 minit pun tak leh...
    Nak join;
    Hasleemazlina (Lia)
    Baru je timbang tadi 69.7kg.
    blog ://hasleemazlina.blogspot.com.

    Kalau ok, bgtau.nak transfer duit... :)

    ReplyDelete
  37. nk join etep!

    lizzie
    64
    http://lizziebasri.blogspot.com

    next week gak bayor..

    ReplyDelete
  38. sidah and lizzie-ok...bayr next week pon leh..makesure before 01.12.10 k:)
    lia-okeh sajer...dah list ur name..blum link je lagi..tgu payment.hehe..jom kurus bersama2

    ReplyDelete
  39. Akak, saya akan join.. Duit weekends nih saya bank in ye..

    ReplyDelete
  40. Ini detaisl shira, kak..

    shira
    69kg
    http://jomsihatdengandiet.blogspot.com/

    kepada teman2 blogger, belog shira private. Bolehlah bagi emel untuk shira invite u all..

    thanks..

    ReplyDelete
  41. wokeh shira..thanx for joining:) ok payment dah buat inform yer:) welcome!

    ReplyDelete
  42. salam... saya pun nak joint gak lah..
    dulu follow akk zel bjaya 26hari je.. huhuhu

    nama: sepatuputih
    berat:62kg
    belog:nurcahayapetunjuk.blogspot.com

    (rasa cam da post..ermmm)

    ReplyDelete
  43. salam sis...nak join jugakk...1st time nak join kontes kat blog2 neh..hiks gigih kan,,...nak test diri sendrik tahan ke dop disamping kalu bley kuruss kira bonuss lah.....dan ada lg dengan harapan idopla blog yg separa beku tu..kalu join2 contest sure kena rajin hupdate kan..hihihi..butir2nya:

    nama:noorz
    berat:54kg
    (mcm ringan tp pendeks--ni pon setelah gigih diet gak neh baru dpt berat yg berat lg ni)
    blog:http://diaricabukku.blogspot.com/

    semangat dan terus transfer rm10 dlm meybeng sis
    Reference number: 1445497121

    thanks sis..:)

    ReplyDelete
  44. sy pon de mslh berat badan, malangnyer terlalu kurus...now pregnant lak n alahan pon teruk...makin kurang la berat sy...mase yg pertama dulu berat bf ngandung 42kg n pas beranak pon 42kg gak huhu...kalo ler de contest tuk dapatkan berat badan ideal huhu

    ReplyDelete
  45. sepatuputih-lom ade post lagi la dear...ke saye pon x pasan..ahahaha
    noorz-hm..jom je! xdehal la:) hehe
    ajeezewani-alahai mmg xdapek den nk nolong....

    so u ols nnti proceed to payment eh...ini wang untuk hadiah bukan untuk saye pong..

    ReplyDelete
  46. sis aini..saya dah bayar..tu kasi reference number skali kat atas tu..dlm maybank..sis cek ek..tq

    ReplyDelete
  47. salam kak, shira dah trnsfer RM10 tadi.. jam 10:58pagi.. kat maybank.. hee

    ReplyDelete
  48. Aida dah bayar pada 24hb sila semak email

    ReplyDelete
  49. tq...noor...shira and aida...saye da terima payment:)

    ReplyDelete
  50. nak join gak , tapi nak tanya kalau ambil suppliment gingko biloba(otak), vitamin C, n multivitamin, kira boleh x masuk contest ni?

    ReplyDelete
  51. salam...am dah bayar...

    Ref No. : 92272061

    Nama : Am
    Berat: 76 kg
    Blog : http://mummysabrina.blogspot.com

    v(^_^)v

    ReplyDelete
  52. sofie-supplemen je tu kan...bukan ubat kurus kan..so...buleh je masuk!! jom2..hehehe

    am-dah trima dah..u're in!!!

    ReplyDelete
  53. Nak join jugak la. ehe

    Nama: Kokoda
    Berat: 71kg
    Blog: http://kokoda-food-diary.blogspot.com

    nanti dah bank in duit kokoda inform ek :-)

    ReplyDelete
  54. kokoda...ehehe..wat a catchy n kiut name..hoho...okeh jomla join..nnti btau biler dah bank in yer..:)

    ReplyDelete
  55. uik..lajunyer..oredi received ur payment..thanx sis:)..u're in!! jom kurus!

    ReplyDelete
  56. kak .. saya nak join.. nanti dh bank in saya bgtau ..

    ReplyDelete
  57. syira+shabellum-okeh akan ditunggu

    ReplyDelete
  58. nak join jugak boleh. hehe. malu :P

    a)nama samaran : Ezan
    b)berat terkini : 64kg
    c)blog korang : diaridietsaya.blogspot.com

    ReplyDelete
  59. ezan...no prob ..join sahaja..open to all:) nnti jgn lupe wat pyment k:)

    ReplyDelete
  60. salam...payment dah bayar tau.. peserta no 16... TQ

    ReplyDelete
  61. aduyai seram2 sejuk nak joint contest nie....huhuhu...tak de semangat nak mulakan diet..tapi badan dah gedabak dah nie...huhuhu

    ReplyDelete
  62. salam kak aini, dah bayar dah tadi. Ni detail of transaction

    Ref No. : 92375736
    Transaction Status : Successful
    Payment Alert SMS status : -
    Transferred From : 12310002026051
    Account Type : Current Account
    Transferred To : 04030074647520 Add to Favor List
    Beneficiary Name : SUHAINI BINTI MOHD YUSOF
    Transferred Amount : RM 10.00

    ReplyDelete
  63. orait. nnt saye bank. in saye inform :) Tq ek . festime ni join :)

    ReplyDelete
  64. kak aini, my details are

    nama samaran : sofie
    berat terkini : 82kg
    blog address : http://denaikurusku.blogspot.com/

    ReplyDelete
  65. Open 3rd Party Transfer


    Status: Successful
    Reference number: 1446791611
    Transaction date: 29 Nov 2010 14:44:42

    Amount: RM10.00

    From Account: 166010035779 WSA

    To Open 3rd Party Account : 158033312322
    3rd Party Email Address : setelmasalah@yahoo.com
    Account Holder Name : SUHAINI BINTI MOHD Y

    Okey akhir saya menjoint contest nie..
    nama samaran : alin nilsa
    berat terkini : 83 kg
    blog address : http://alin-dietdiary.blogspot.com

    ReplyDelete
  66. anda semua yg baru bayar hari ni(isnin) saya dah update..kalau ade tertinggal sape2 sila maklumkan kat saya segera eh:)

    ReplyDelete
  67. Salam, saya dan kwn saya nak join jg. Tp kwn sy tu x der blog bleh ker?

    Sebagai mencukupi syarat, di sini sy sertakan
    a)nama samaran : Anie
    b)berat terkini : 76.5kg
    c)blog korang : http://ctanie.blogspot.com/

    utk kwn sy plak (kalau boleh join)

    a)nama samaran : Jana
    b)berat terkini : 57.7kg
    c)blog korang : tiada

    maklumkan sy melalui email boleh utk pembayaran dan sebagainya (ct.aniesa@gmail.com)

    ReplyDelete
  68. hehe...kat sini rupanya tuan rumah yg menganjurkan contest ni... silap paham ler :p

    jumpe contest ni dr blog "it's me...lin"..nk masuk meeting dulu... t sambung usha lg.. hehe.. :)

    ReplyDelete
  69. Akak :) saye dah buat payment . jadi saye bole join la kan. tehhee ;p tak terlambat lagi kan. bank in kat Cimb. Kak suhaini.
    Seq no. : 6245
    Time & date : 30 / 11 / 10 @ 10.27am


    *ala. takde ref number la. ke nak saye scan Slip bank. ke cane eh. hehe :p

    ReplyDelete
  70. saya join ya..

    nama samaran ; nujie
    brt tkini ; 82kg
    blog ; http://www.diaridietnujie.blogspot.com

    Amount: RM10.00 Status: Successful
    Reference number: 1447233509
    Transaction date: 30 Nov 2010
    Transaction time: 15:38:55

    list nama saya ye...tq.

    ReplyDelete
  71. Aini, saya pun join yaa..

    Nama samaran: Ina
    Berat terkini:62kg (kot) esok timbang lagik
    Blog: www.sayamaudiet.blogspot.com

    Payment via cimbclicks
    Ref no: 92443454
    Date: 30.11.10 @ 17:10:43
    Tq very much.. jangan lupa

    ReplyDelete
  72. alahai...sedihnye..baru dpt tau pasal cntest ni...ni pn dah 13dec..takpe la..i try buat ala2 masuk cntst ni..keep updating ya..nnt sye cntohi anda2 semua

    ReplyDelete
  73. nadia-no prob...jom je..ala2 pon best:) hehe

    ReplyDelete